Χωρικός Χωρίς σχόλια

Όσοι ασχολούμαστε με το ελληνικό χρηματιστήριο, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την επίδραση που έχει ο τραπεζικός κλάδος στην πορεία της ελληνικής χρηματαγοράς.

Βλέποντας λοιπόν το παρακάτω γράφημα του τραπεζικού δείκτη, μπορούμε να καταλάβουμε εκ πρώτης όψεως γιατί ο ΓΔ ακολουθεί ανοδική πορεία τους τελευταίους μήνες.

Επίσης στο παραπάνω γράφημα, μπορούμε να δούμε τη σοβαρή ζώνη αντίστασης που θα συναντήσει ο ΔΤΡ τις επόμενες μέρες, στην περιοχή 670-700.  Ανοδική διάσπαση της ζώνης αυτής, θα μας ανοίξει τον ανοδικό ορίζοντα για τα επίπεδα των 770 μονάδων.

Στο ίδιο γράφημα, μπορούμε να παρατηρήσουμε μέσα στο κύκλο και το ανοδικό «σταύρωμα» του ΚΜΟ 30 στον ΚΜΟ 200 ημερών, το οποίο έγινε πριν από 2-3 ημέρες και το οποίο από μόνο του, μας δίνει ένα νέο αγοραστικό μεσοπρόθεσμο σήμα επί του τραπεζικού δείκτη.

Πιθανή ανυπακοή του ΔΤΡ στο σήμα αυτό, με ταυτόχρονη αδυναμία υπέρβασης της ζώνης 670-700, θα τον επαναφέρουν προς την περιοχή  590-610 μονάδων, για περαιτέρω συγκέντρωση δυνάμεων ξανά.

Συμπέρασμα : Ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται σε καθαρό ανοδικό βηματισμό. Η ζώνη 670-700 θα καθορίσει την επόμενη κίνηση των τραπεζικών τίτλων. Τα νέα στις τράπεζες δε θα τα λέγαμε αρνητικά, άρα προς το παρόν η ειδησιογραφία συμβαδίζει με την πορεία τους.  

Stop long στην διάσπαση των 610 μονάδων.

Καλημέρα σε όλους με υγεία..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *