Χωρικός Χωρίς σχόλια

Μία ανοδική τάση, χαλάει έστω και βραχυπρόθεσμα, αν και μόνο αν, δημιουργηθεί πυθμένας χαμηλότερος από τον προηγούμενο.

Στο παρακάτω γράφημα του ΓΔ, η δημιουργία πυθμένα κάτω από τις 824 μονάδες

σίγουρα θα μας προβληματίσει αρνητικά.

Στην χτεσινή συνεδρίαση διασπάστηκαν πτωτικά οι 856 μονάδες, σημείο στο οποίο είχαμε ορίσει ότι πρέπει να αυξήσουμε τη ρευστότητα μας..

Για σήμερα η στήριξη των 824 μονάδων θα κρίνει την πορεία της αγοράς..

Συμπέρασμα : Η αγορά διορθώνει άτσαλα, μετά το ανοδικό σερί των τελευταίων 40 ημερών.  Πιθανό σημείο αντιστροφής της πορείας του ΓΔ, κάτω από τις 824 μονάδες, αποτελούν οι 810 μονάδες.

Πιθανή ανοδική αντίδραση προς το επίπεδο των 856 μονάδων στην σημερινή ή στην αυριανή συνεδρίαση, δε θα σηματοδοτήσει και το τέλος της πτωτικής αυτής εξαέρωσης.

Η αγορά πάντα κάνει αυτό που δεν περιμένει ο περισσότερος κόσμος. Την προηγούμενη εβδομάδα, παρατηρήθηκαν πολλές κερδοσκοπικές κινήσεις, οι οποίες είχαν σαν σκοπό να μπουν κεφάλαια στην αγορά και να βγουν εντός 2-3 ημερών, στηριζόμενα στην επανάληψη της καταπληκτικής συνεδρίασης της επομένης των ευρωεκλογών. Τα χρηματιστήρια όμως, λειτουργούν εντελώς διαφορετικά, καθώς πρόκειται για προεξοφλητικούς μηχανισμούς.

Όσοι τοποθετήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα θα πρέπει να έχουν υπομονή. Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά δεν έχει πει την τελευταία της κουβέντα.

Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει καθαρά ανοδική.

Καλημέρα με υγεία σε όλους..

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *