Χωρικός Χωρίς σχόλια

Στο σημερινό σχόλιο αγοράς δεν θα χρειαστούμε γραφήματα, καθώς η αγορά έχει κινηθεί εντός των ορίων που έχω γράψει τις προηγούμενες μέρες, οπότε αρκεί μια ματιά στις προηγούμενες αναλύσεις για να μπούμε ξανά στο νόημα.

Η σκέψη όλων μας και κυρίως εμάς που ασχολούμαστε περισσότερο με την τεχνική ανάλυση, είναι το κατά πόσο μπορούμε να εμπιστευτούμε τα γραφήματα, τους ταλαντωτές και όλους αυτούς τους δείκτες ορμής,  σε περιόδους όπου υπάρχουν σοβαροί πολιτικοί καταλύτες.

Αναμφισβήτητα η εκλογική αναμέτρηση του επόμενου μήνα, είναι ένας αρκετά σοβαρός καταλύτης που θα κρίνει την επόμενη μέρα στην ελληνική χρηματαγορά και θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Μπορεί όμως η τεχνική ανάλυση να «μαντέψει» το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών;

Κάτι τέτοιο θα έλεγα ότι μπορεί να γίνει έως ένα βαθμό, καθώς οι αγορές βασίζονται στην προσδοκία και στην ψυχολογία, τείνοντας να προεξοφλήσουν ένα πιθανό αποτέλεσμα.

Το ερώτημα λοιπόν είναι, αν η αγορά θα κάνει ένα νέο σκαλοπάτι στα επίπεδα που βρισκόμαστε τώρα, έως τις εκλογές, ή θα επιχειρήσει να ανέβει υψηλότερα;

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, ή μέρος της απάντησης, θα την λάβουμε τις 2-3 πρώτες συνεδριάσεις την επόμενης εβδομάδας, καθώς στη σημερινή συνεδρίαση θα έχουμε δύο παραμέτρους οι οποίοι ίσως να μας αποπροσανατολίσουν.

Η αγορά για σήμερα θα εξακολουθήσει να κινείται στο γνώριμο μοτίβο της ημερήσιας μεταβλητότητας, περιμένοντας σε πρώτη φάση την εκκαθάριση των παραγώγων το μεσημέρι και στη συνέχεια την αναδιάρθρωση του δείκτη Αναδυόμενων Αγορών FTSE Emerging Index, στον οποίο θα έχουμε περίπου εκροές κοντά στα 34 εκ. ευρώ.

Οι δύο παραπάνω παράμετροι είναι ικανοί να μας δείξουν μια διαφορετική εικόνα για σήμερα, αλλά δεν έχουν την ικανότητα να χαλάσουν την μεσοπρόθεσμη πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Υπομονή λοιπόν και η αγορά την επόμενη εβδομάδα θα μας ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της.

Καλημέρα σε όλους με υγεία…

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *