Χωρικός Χωρίς σχόλια

Μετά την τριήμερη συσσώρευση του ΓΔ πέριξ των 750 μονάδων, το χρηματιστήριο βάζει πλώρη για την κρίσιμη ζώνη 770-790 όπου θα δοθεί και η μεγάλη μάχη για την ανακατάληψη των 800 μονάδων,

περνώντας πρώτα με επιτυχία την αντίσταση των 760 μονάδων που μας είχε ταλαιπωρήσει τις τελευταίες 3 συνεδριάσεις.

Ο τζίρος αισθητά πλέον αυξημένος στις ανοδικές συνεδριάσεις, με τον τραπεζικό δείκτη να δίνει τον τόνο στην αγορά.

Οι είσοδος μας στην ζώνη 770-790 τις επόμενες μέρες, θα σηματοδοτήσει αυτόματα την έναρξη της μεγάλης μάχης αγοραστών πωλητών, καθώς ανοδική παραβίαση της παραπάνω ζώνης θα φέρει αυτόματα και επιθετικά κλεισίματα σε short θέσεις κυρίως στους τραπεζικούς τίτλους.

Γιατί όμως είναι τόσο σημαντική η κίνηση πάνω από την ζώνη αυτή;

Η απάντηση κρύβεται τόσο στο παραπάνω γράφημα, όσο και στο παρακάτω γράφημα

που έχουμε δείξει ξανά σε προηγούμενο άρθρο, όπου μπορούμε να δούμε την κατερχόμενη γραμμή τάσης Β που περνάει από τις 780 μονάδες περίπου και τι σημαίνει η ανοδική της διάσπαση, μετά από 8 χρόνια περίπου.

Το μόνο που θα απομένει μετά και την ανοδική διάσπαση της Β, θα είναι η κίνηση πάνω από τις 900 μονάδες, όπου και θα εδραιωθεί η ανοδική τάση και θα οριστικοποιηθεί το τέλος του μεγάλου πτωτικού κύκλου για το ελληνικό χρηματιστήριο.

Τα stop long ανεβαίνουν στις 747 και 731 μονάδες.

Συμπέρασμα : Η αγορά εξακολουθεί να βρίσκεται σε ανοδικό βηματισμό. Ο τραπεζικός κλάδος βιώνει μέρες ανόδου και ευτυχίας. Ο ημερήσιος τζίρος ολοένα και αυξάνεται. Η θετική ψυχολογία πλέον μεταφέρεται προς τη μεριά των αγοραστών. Η κρίσιμη ζώνη 770-790 προσεγγίζεται με θετικές παραμέτρους. Μένουμε πιστοί στα stop long.

Καλημέρα σε όλους με υγεία..

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *