Χωρικός 1 σχόλιο

Αν και ο ημερήσιος τζίρος συναλλαγών κατάφερνε να υπερβεί το όριο των 40-45 εκ. ευρώ σε καθαρές αξίες, τότε οι ανοδικές συμπτώσεις θα είχαν αυξηθεί κατακόρυφα. 

Παρόλα αυτά όμως, οι ανοδικές συμπτώσεις έχουν αρχίσει να πληθαίνουν, τόσο σε επίπεδο δεικτών, όσο και σε επίπεδο μετοχών.

Αν δούμε λίγο το παρακάτω γράφημα του ΓΔ, μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι οι αλλεπάλληλες αντιστάσεις που έχουν δημιουργηθεί, θα χρειαστούν κάτι παραπάνω από μια απλή φιλική συμμετοχή των τραπεζικών τίτλων για να διασπαστούν ανοδικά.

Στη χτεσινή συνεδρίαση, ο ΓΔ δοκίμασε τόσο ενδοσυνεδριακά όσο και σε κλείσιμο,  για πρώτη φορά μετά από μήνες την ανοδική υπέρβαση του παραπάνω ορίου των 650 μονάδων.

Ο στόχος για τις επόμενες 2 συνεδριάσεις είναι να καταφέρουμε να αναρριχηθούμε πάνω από εκεί, με απώτερο σκοπό, τα ημερήσια κλεισίματα άνω των 664 μονάδων σε πρώτη φάση.

Ανοδική σύμπτωση 1 :

Στο παραπάνω ημερήσιο γράφημα, μπορούμε να δούμε και την ανοδική υπέρβαση του κινητού 100άρη, ο οποίος είχε να προσεγγιστεί από τις αρχές του Μαΐου του 2018 όπου και διασπάστηκε πτωτικά.

Ανοδική σύμπτωση 2 :

Μετά την ανοδική υπέρβαση των 638 μονάδων, έχουμε και την ανοδική υπέρβαση των 650 μονάδων.

Ανοδική σύμπτωση 3 :

Τραπεζικός δείκτης σε υψηλό 15 ημερών, με ταυτόχρονη προσέγγιση του κινητού 30άρη

Ανοδική σύμπτωση 4 :

H «υποχρέωση» του στόχου της μέτρησης Fibonacci στο εβδομαδιαίο γράφημα, μας βγάζει στην περιοχή των 696 μονάδων – 38,2% της συνολικής κίνησης – όπως αυτή περιγράφεται στο παρακάτω εβδομαδιαίο γράφημα

Στο ίδιο γράφημα μπορούμε να δούμε τα 2 προηγούμενα λευκά κεριά όπως και το υπό διαμόρφωση λευκό κερί της τρέχουσας εβδομάδας που διανύουμε, ένδειξη της ανοδικής ορμής, αλλά και την ανοδική διάσπαση του κινητού 7άρη και 14άρη.

Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω, μπορούμε να πούμε ότι η αγορά θέλει να μας πει και να μας δείξει κάτι. Μόνο μελανό σημείο της αγοράς είναι η άρνηση του ημερήσιου καθαρού τζίρου να περάσει τα 40-50 εκ. ευρώ.

Θετικό σενάριο για την συνέχεια, η συσσώρευση πάνω από τις 650 μονάδες.

Πολύ θετικό σενάριο για την συνέχεια η ανοδική διάσπαση των 664 μονάδων, με ενδοσυνεδριακά διορθωτικά γυρίσματα κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων και επαλήθευση της «υποχρέωσης» των 696 μονάδων, έως το τέλος του μήνα.

Καλημέρα και καλή συνεδρίαση σε όλους, με υγεία..

Y.Γ :

Σε περίπτωση που το ελληνικό χρηματιστήριο αναιρέσει όλα τα παραπάνω, το πρώτο και γρήγορο stop long θα το τοποθετούσα στις 638 μονάδες, με το αμέσως επόμενο στην πτωτική διάσπαση των 626 μονάδων.

 

 

— One Comment —

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *