Χωρικός 2 Σχόλια

Δύο λόγοι υπάρχουν για τα χθεσινά χάλια της χρηματαγοράς :

  1. Έχει διαμορφωθεί ισχυρή αντίσταση στην περιοχή των 757 μονάδων, οπότε η αγορά θα ψάξει να βρει τον πυθμένα της ξανά τις επόμενες μέρες,  βουτώντας σε πρώτη φάση προς την επόμενη στήριξη των 736 μονάδων, δοκιμάζοντας τις αντοχές των χαμηλών έτους, ή
  2.  Η αγορά «μύρισε» εκλογές νωρίτερα από το αναμενόμενο χρονικό διάστημα, οπότε θα έχουμε λίγο τρικυμία στο βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Η αγορά χθες ήταν αγνώριστη σε σχέση με την αγορά προχθές. 

Τα τεχνικά σήματα τα οποία είχε δώσει ο ΓΔ στην προχθεσινή συνεδρίαση, ήταν αρκετά και μάλιστα κάποια από αυτά ήταν συγχρονισμένα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ανοδικό ξέσπασμα και όχι για το χθεσινό αποτέλεσμα που είδαμε. Οπότε την αγορά την επηρέασε κάτι διαφορετικό και το οποίο ακύρωσε στην ουσία την ανοδική ορμή που είχε αποκτήσει.

Τι διαφορετικό όμως είχαμε στη χθεσινή ειδησεογραφία;

Την αλλαγή ημερομηνιών των αυτοδιοικητικών εκλογών, που εμμέσως μπορεί να θεώρησε η αγορά ότι θα έρθουν και νωρίτερα οι βουλευτικές εκλογές.

Οι επόμενες μέρες θα δείξουν…

Στο τεχνικό κομμάτι τώρα, αν η αγορά δεν αναιρέσει την χτεσινή κακή της μέρα από σήμερα κιόλας, βάζει πλώρη για τις 736 μονάδες, όπου θα γίνει η μάχη με τα χαμηλά του έτους.

Σε αυτή τη φάση της αγοράς, δεν θα θέλαμε να απειληθούν τα χαμηλά έτους. Βέβαια κάτι τέτοιο μοιάζει πλέον αρκετά δύσκολο, αλλά ας περιμένουμε 2 συνεδριάσεις για να δούμε την εξέλιξη του ΓΔ.

Για τους βραχυπρόθεσμους η έξοδος από την αγορά είναι στις 736 μονάδες, ενώ για τους καθαρά μακροπρόθεσμους, η προσέγγιση των 700 (αν βέβαια αυτή γίνει), θα πρέπει να τους προβληματίσει αρκετά.

Καλή δύναμη σε όλους ….

— 2 Comments —

  1. καλημερα
    καλη δυναμη και σε σενα Δημητρη.Κατα τη γνωμη μου η αγορα εχει μυριστει στο βαθος αμκ στις τραπεζες.

    • Γεράσιμε καλημέρα, δε νομίζω ότι το πρόβλημα της αγοράς σε αυτή τη φάση είναι οι αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών. Αυτό θα τις απασχολήσει από του χρόνου το καλοκαίρι και μετά. Το πρόβλημα στην παρούσα φάση είναι η διάρκεια της πολιτικής αστάθειας που πάει να δημιουργηθεί με την παρατεταμένη εκλογική περίοδο.. Αυτό θα κλιθεί τις επόμενες εβδομάδες να αντιμετωπίσει η αγορά. Τεχνικά τώρα, αν καταφέρουμε να περάσουμε το 757 και να μείνουμε πάνω από εκεί, θα ήταν ένα καλό και θετικό δεδομένο για τον ΓΔ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *