Χωρικός Χωρίς σχόλια

Την προηγούμενη εβδομάδα, αναφέρθηκα πολλές φορές στον φόβο που μας προκαλούσε το μεγάλο μαύρο κερί της προηγούμενης Τρίτης.

Ο στόχος του ΓΔ και το επόμενο αγοραστικό σήμα θα δίνονταν αν περνούσαμε αυτόν τον σκόπελο.

Στη χτεσινή μέρα, ο ΓΔ κατάφερε με μια δυνατή συνεδρίαση να περάσει ανοδικά το δύσκολο αυτό σημείο, στοχεύοντας πλέον για τις 863 μονάδες.

Ο ημερήσιος τζίρος αισθητά ανεβασμένος ξανά, ξεπερνώντας τα 100 εκ. ευρώ, ήταν στην ουσία ο καταλύτης για να γράψει το ελληνικό χρηματιστήριο νέο υψηλότερο κλείσιμο έτους.

Ο ΓΔ μετά από 3-4 συνεδριάσεις συσσώρευσης και χωνέματος της προηγούμενης ανοδική κίνησης, δραπέτευσε ξανά ανοδικά, καθοδηγούμενος από τις πολιτικές εξελίξεις που τελικά φαίνεται ότι οριστικοποιήθηκαν.

Το ελληνικό χρηματιστήριο για άλλη μια φορά έκανε αυτό που έπρεπε, προεξοφλώντας την αμετάκλητη πλέον απόφαση για πρόωρες εκλογές στη χώρα μας.

Οι αγοραστές καθοδηγούν τους μετοχικούς τίτλους και με ιχνηλάτες τις μετοχές των τραπεζών ανοίγουν πλέον το δύσβατο μέχρι σήμερα μονοπάτι στην ελληνική χρηματαγορά. Η ψυχολογία αρκετά ανεβασμένη, δεν αφήνει πολλά περιθώρια καθοδικών εξάρσεων.

Oι βραχυπρόθεσμοι στόχοι αυτής της εβδομάδας και εφόσον βέβαια και σήμερα το χρηματιστήριο μας δώσει ένα καλό ανοδικό πρόσημο, οριοθετούνται στις 863 και 896 μονάδες, με τον δεύτερο να αποτελεί σημαντικό σημείο ολοκληρωτικής αλλαγής της τάσης, σε καθαρά μακροχρόνια ανοδική.

Συμπέρασμα : Η αγορά δείχνει ασταμάτητη. Η ανάπαυλα και το στέγνωμα της αγοράς την προηγούμενη εβδομάδα, έδωσαν νέα προωθητική ενέργεια στον ΓΔ. Τα νούμερα που είχαμε ορίσει, τόσο για τον ΓΔ οι 800 μονάδες, όσο και για τον τραπεζικό οι 700 μονάδες, έδειξαν αξιοσημείωτη αντοχή, απωθώντας ανοδικά τους πωλητές και τις δύο φορές που πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής . Στο μεν ΓΔ είχαμε ακρότατα τις 808 και 811 μονάδες, ενώ αντίστοιχα στον τραπεζικό τις 715 και 721 μονάδες.  Πιθανότερο κοντινό αποκορύφωμα για την κίνηση που ξεκίνησε χτες, η περιοχή των 880-896 μονάδων, εφόσον διασπαστούν με άνεση οι 863 μονάδες και με τον τζίρο πάντα να διατηρείται πλέον πάνω από τα 100 εκ.

Κοντινό stop long οι 808 μονάδες..

Καλημέρα σε όλους με υγεία..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *