Χωρικός Χωρίς σχόλια

Βέβαια, η χρηματιστηριακή αγορά μας το δείχνει τις τελευταίες 40 μέρες με το ανοδικό κύμα, που έως τώρα έχει φτάσει στο 20% περίπου.

Σίγουρα δεν θα είναι στρωμένη η  επόμενη ανοδική κίνηση με ροδοπέταλα, αλλά τα οικονομικά νέα που έρχονται θα βοηθήσουν τον χρηματιστηριακό δείκτη να δει υψηλότερα νούμερα.

Οι 896 μονάδες εξακολουθούν να αποτελούν το κομβικό σημείο για την αλλαγή της μακροπρόθεσμης τάσης στο ελληνικό χρηματιστήριο

και το σημείο καμπής, στο οποίο το ελληνικό χρηματιστήριο αφήνει πίσω του τα πέτρινα χρόνια.

Τι περιμένουμε να δούμε όμως τις επόμενες μέρες;

Η σημερινή μέρα, αλλά και οι επόμενες, σίγουρα θα είναι μέρες όπου θα αποτυπωθεί η προσδοκία τόσο των ξένων, όσο και των εγχώριων επενδυτών.

Οι 946 μονάδες αποτελούν το επόμενο σκαλοπάτι του ΓΔ και το σημείο όπου μπορούν να φανούν οι πρώτες κατοχυρώσεις κερδών.

Η τάση παραμένει ανοδική και θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο με την κίνηση του ΓΔ πάνω από τις 896 μονάδες, σε επίπεδα ημερήσιων κλεισιμάτων.

Τα σημεία αντίστασης που θα βλέπουμε στην πορεία, δεν αποτελούν σημεία τερματισμού της ανοδικής τάσης και αφορούν κυρίως τους βραχυπρόθεσμους και ημερήσιους επενδυτές.

Συμπέρασμα : Η αγορά θα κινηθεί περαιτέρω ανοδικά. Εκτός από την σημερινή μέρα, δεν αναμένουμε τις επόμενες μέρες ανοδικές εξάρσεις. Η αγορά θα επιστρέψει στον ανοδικό βηματισμό που είχε έως τώρα και ο οποίος βέβαια είναι αυτό ακριβώς που ψάχναμε τα προηγούμενα χρόνια, θυμίζοντας μας την κίνηση του 2012-2014 προς τις 1380 μονάδες. Στο παραπάνω εβδομαδιαίο γράφημα βλέπουμε τις επόμενες περιοχές που θα μας απασχολήσουν τεχνικά.

Ο μεγάλος στόχος για τον μήνα που διανύουμε, θα είναι η παραμονή του ΓΔ πάνω από τις 896 μονάδες.

Μια κίνηση προς τις 946 μονάδες και στην συνέχεια ένα οπισθογύρισμα προς την περιοχή των 900 μονάδων, χωρίς αυτές να διασπασθούν πτωτικά, θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο το ανοδικό μας  σενάριο.

Καλημέρα σε όλους με υγεία και καλή εβδομάδα να έχουμε..

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *