Χωρικός Χωρίς σχόλια

Τελικά η νέα κυβέρνηση δεν έκανε και το καλύτερο ποδαρικό για το ελληνικό χρηματιστήριο !!

Το οχυρό των 896 μονάδων αποδείχτηκε για μια ακόμη μέρα αδιαπέραστο !!

Μπορεί ο ΓΔ για ελάχιστα λεπτά να έβαλε το 9 μπροστά του, αλλά η απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά του, μας έβαλε σε σκέψεις

Το γεγονός αυτό βέβαια δεν αλλάζει από μόνο του την καλή τεχνική εικόνα που έχει παρουσιάσει ο ΓΔ τον τελευταίο μήνα.

Αυτό που μπορεί σίγουρα να επηρεάσει αρνητικά την πορεία του ΓΔ, είναι η πτωτική διάσπαση των 856 μονάδων.

Οποιοδήποτε διορθωτικό κύμα έως την περιοχή αυτή, όχι μόνο δεν αλλάζει την κύρια τάση που είναι ανοδική, αλλά η διακράτηση του επιπέδου αυτού, θα δώσει νέα δυναμική στον χρηματιστηριακό δείκτη.

Η κρισιμότητα λοιπόν των 856 μονάδων, τις καθιστά αυτόματα και σαν το πρώτο σημείο stop long.

Συμπέρασμα : Για άλλη μια φορά, εφαρμόστηκε το παλιό ρητό «στη φήμη αγόραζε, στην είδηση πούλα». Για άλλη μια φορά επίσης, ο τραπεζικός δείκτης ήταν αυτός που καθόρισε τις εξελίξεις στην πορεία του ΓΔ. Οι αποκλίσεις των ταλαντωτών ορμής στις τραπεζικές μετοχές τελικά δεν ήταν τυχαίες. Η ανοδική τάση παραμένει σε ισχύ και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και αρκετή πτώση για να χαλάσει.

Νέο σήμα αγορών θα πάρουμε στο πρώτο κλείσιμο πάνω από την ζώνη 896-900.

Κάτω από το 856 αυξάνουμε την ρευστότητα μας και κάτω από τις 824 μονάδες αρχίζουμε να έχουμε στο νου μας τη βραχυπρόθεσμη αλλαγή τάσης από ανοδική σε πτωτική. Προσοχή αναφέρομαι για την ώρα μόνο στη βραχυπρόθεσμη..

Καλημέρα σε όλους με υγεία..

Υ.Γ :     Μετά τα χτεσινά παιχνίδια με την τιμή της υποτιθέμενης δημόσιας πρότασης για την μετοχή του ΟΠΑΠ, θα πρέπει να αναμένουμε την αγορά να δώσει μια ηχηρή απάντηση, σε όλους αυτού που νομίζουν ότι διαθέτουν ένα εξελιγμένο επενδυτικό DNA, σε σχέση με όλους εμάς τους υπόλοιπους επενδυτές.  Η αγορά πάντα ξέρει καλύτερα !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *