Χωρικός Χωρίς σχόλια

Θα ξεκινήσω τον σχολιασμό της τρέχουσας εβδομάδας, με τον τίτλο που είχα δώσει μια εβδομάδα πριν, την αντίστοιχη μέρα, στο ημερήσιο σχόλιο.

Πραγματικά ήταν μια εβδομάδα όνειρο, καθώς ο ΓΔ κατάφερε να αναρριχηθεί κατά 13,5% υψηλότερα.

Το πότε είδαμε τέτοια απόδοση σε επίπεδο εβδομάδας στο πρόσφατο παρελθόν, δε μπορώ να θυμηθώ.

Το πότε είχαμε δει τελευταία φορά, αυτή την τρομακτική εκτίναξη αλλά και διατήρηση του ημερήσιου τζίρου σε επίπεδα πάνω από 130-140 εκ., επίσης δε μπορώ να θυμηθώ..

Αυτό που θα κρατήσω από την συνεδρίαση της Παρασκευής, δεν είναι το κλείσιμο του ΓΔ στα απόλυτα υψηλά της ημέρας, αλλά τα 30 εκ. ευρώ περίπου που έγιναν στις δημοπρασίες και μετά, κατά την διάρκεια του τελευταίου 10λεπτου, πριν το κλείσιμο της αγοράς. Ειδικά αυτό το τελευταίο θα το πρόσεξαν μόνο όσοι κάθονταν στο ταμπλό μέχρι το τελικό κλείσιμο της αγοράς και στην ουσία μας δείχνει την διάθεση των αγοραστών για την τρέχουσα εβδομάδα..

Τώρα, τα πράγματα για τον ΓΔ είναι ξεκάθαρα, καθώς όπως μπορούμε να δούμε και στο παρακάτω γράφημα

ο πρώτος στόχος των 863 μονάδων παραμένει για την χρηματιστηριακή αγορά.

Τα τελευταία λευκά κεριά είναι ξεκάθαρα, υποδηλώνοντας την πλήρη κυριαρχία των αγοραστών.

Και μιας και ανέφερα τις λέξεις «λευκό κερί», αξίζει να δούμε απλά το εβδομαδιαίο γράφημα, για να καταλάβουμε τι σημαίνει λευκό κερί.

Οποιαδήποτε άλλα σχόλια για το εβδομαδιαίο, περιττεύουν..

Συμπέρασμα : Η αγορά κινείται με δυνατή ανοδική ορμή, παρασύροντας τους πωλητές. Για την τρέχουσα εβδομάδα, αναμένουμε ομαλότερη ανοδική κίνηση, με περισσότερα σκαλοπάτια απορρόφησης της προσφοράς. Το μόνο που μπορεί στην παρούσα φάση να ανακόψει προσωρινά την ανοδική πορεία της αγοράς, είναι η αναβολή των εκλογών, τον επόμενο μήνα ή μια δραματική επιδείνωση των ξένων χρηματαγορών. Οι 863 μονάδες, μπορούν να αποτελέσουν την πρώτη περιοχή αντίστασης. Με δείκτη πάνω από τις 850 μονάδες, κάποιος που είναι ευχαριστημένος με τις αποδόσεις του, θα μπορούσε να σκεφτεί το ενδεχόμενο κατοχύρωσης μέρους των κερδών του..

Για σήμερα, θα θέλαμε να συνεχίσουμε το ανοδικό σερί.

Καλημέρα με υγεία για όλους..   

 

Υ.Γ : εντός της ημέρας θα μιλήσουμε και για τον τραπεζικό δείκτη..

Υ.Γ (2) : Καλό μήνα είπαμε;    Καλό μήνα !!!

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *