Χωρικός Χωρίς σχόλια

Παρά το νωχελικό ξεκίνημα που είχε ο ΓΔ στη χτεσινή συνεδρίαση, κατάφερε να αποφύγει την περιοχή των 690 μονάδων και να κλείσει λίγο κάτω από τις 710 μονάδες.

Στο παρακάτω γράφημα μπορούμε να δούμε την σημαντικότητα της περιοχής των 710 μονάδων, καθώς η παραμονή μας πάνω από εκεί θα ενισχύσει αρκετά την ανοδική τάση και θα μας κάνει περισσότερο αισιόδοξους για κίνηση προς τις 743 μονάδες.

Μελανό σημείο στη χτεσινή μέρα, η μείωση του ημερήσιου τζίρου και η αδράνεια των μη τραπεζικών τίτλων να ακολουθήσουν την ανοδική κίνηση των τραπεζών.

Τι χρειαζόμαστε όμως για τη συνέχεια, έτσι ώστε να παραμείνουμε σε ανοδική τροχιά;

Πρώτα απ΄ όλα χρειαζόμαστε παραμονή πάνω από τις 700 μονάδες, ώστε να είμαστε εντός της δημιουργίας του «χερουλιού» της «κούπας». Φυσικά, προτιμότερο θα ήταν να μπορούσαμε να σταθεροποιηθούμε πάνω από τις 710 μονάδες, αλλά στην παρούσα φάση και οι 700 μονάδες μας κάνουν καλή δουλειά..

Σε καμία περίπτωση πλέον δεν θέλουμε κλεισίματα κάτω από τις 696 μονάδες, σημείο το οποίο αποτελεί το 38,2% της ακολουθίας Fibonacci, ή αλλιώς την «υποχρέωση» που είχαμε επισημάνει αρκετές φορές,

καθώς όπως μπορούμε να δούμε στο παραπάνω εβδομαδιαίο γράφημα, θα αρχίσουν οι πωλητές να δυναμώνουν.

Τώρα, στο πολύ θετικό σενάριο, ο ΓΔ κάνει ανοδική διαφυγή πάνω από τα πρόσφατα υψηλά των 720 μονάδων, ενεργοποιείται νέο σήμα αγοράς και αυτόματα στοχεύουμε για την επόμενη αντίσταση των 743 μονάδων.

Μια τέτοια κίνηση στην παρούσα φάση της αγοράς, θα δώσει νέο αγοραστικό μεσομακροπρόθεσμο σήμα και η αγορά θα δείξει νέα δυναμική.

Το stop long πάντα ενεργοποιείται μετά το πρώτο ή δεύτερο κλείσιμο κάτω από την ζώνη 685-690..

Καλημέρα με υγεία και δύναμη σε όλους..

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *