Χωρικός Χωρίς σχόλια

Η έξοδος του ΓΔ από τον Ιούνιο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και εντυπωσιακή.

Η διάσπαση των 863 μονάδων είναι πλέον γεγονός και όπως έγραψα στο σχόλιο της Πέμπτης, η διάσπαση του συγκεκριμένου ορίου θα πρέπει να γίνει και με αύξηση του ημερήσιου τζίρου, κάτι το οποίο το είδαμε στην τελευταία συνεδρίαση.

Επόμενος στόχος και ίσως ο καθοριστικότερος της τελευταίας τετραετίας, η ανοδική άλωση των 896 μονάδων.

Έχω αναφέρει ξανά την σημαντικότητα του ορίου αυτού, καθώς με την ανοδική του διάσπαση τελειώνουμε μια και καλή με την μακροχρόνια πτωτική τάση στο ελληνικό χρηματιστήριο και περνάμε σε μια νέα εποχή.

Πριν φτάσουμε όμως εκεί, η απόσταση των 30 μονάδων που μας χωρίζει από τα υφιστάμενα επίπεδα, θα είναι και ο στόχος της τρέχουσας εβδομάδας.

Η αγορά παρότι ενδέχεται να κάνει και μια τελευταία επίσκεψη προς τις 854 μονάδες για τεχνικούς κυρίως λόγους, ποντάροντας σε πιθανή αυτοδυναμία της νέας κυβέρνησης διατηρεί τον ημερήσιο τζίρο σε αρκετά υψηλά επίπεδα, γράφοντας και στο εβδομαδιαίο γράφημα όλο και υψηλότερα νούμερα.

Συμπέρασμα :  Η αγορά με την δυναμική που έχει αποκτήσει οδεύει σχεδόν κάθε εβδομάδα σε υψηλότερα υψηλά. Οι πωλητές είναι πλέον ανίσχυροι να επιβάλουν τον ρυθμό τους και να πιέσουν την αγορά. Από την άλλη πλευρά, οι αγοραστές διατηρούν τον ρυθμό ανόδου σε καλά επίπεδα, απορροφώντας όλες τις πιέσεις και παρόλο που ο τραπεζικός δείκτης τις τελευταίες εβδομάδες έχει παρουσιάσει ένα κόμπιασμα και δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, η αγορά με την βοήθεια των υπόλοιπων δεικτοβαρών μετοχών στοχεύει όλο και υψηλότερα.

Το βραχυπρόθεσμο stop long παραμένει στις 824 μονάδες.

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους με υγεία..

 

Υ.Γ : Εμείς που είμαστε στην αγορά κοντά στα 20 χρόνια, ελπίζουμε ο μήνας αυτός να αποδειχθεί ένας μήνας από τον οποίο θα ξεκινήσει η επενδυτική ανάκαμψη της χώρας μας..

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *