Χωρικός Χωρίς σχόλια

Για τις επόμενες μέρες, το τεχνικό μας ενδιαφέρον θα περιστρέφεται γύρω από την συνεδρίαση της Τρίτης και το μεγάλο μαύρο κερί που δημιουργήθηκε εκείνη την ημέρα.

Το κερί αυτό και για όσο χρονικό διάστημα ο ΓΔ παραμένει κάτω από αυτό, θα αποτελεί το «φόβητρο» της αγοράς βραχυπρόθεσμα.

Στην χτεσινή συνεδρίαση, παρότι είδαμε προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης, υπήρχε ένα αρνητικό δεδομένο. Ο ημερήσιο τζίρος, παρόλο που η συνεδρίαση έκλεισε περίπου στα υψηλά της ημέρας, παρέμεινε αρκετά χαμηλός. Αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί για μια ή για δύο το πολύ συνεδριάσεις. Όμως στην συνέχεια, θα πρέπει να δούμε αύξηση του ημερήσιου τζίρου, τουλάχιστον πλησίον των 100 εκ. ευρώ.

Νέο μεγάλο αγοραστικό σήμα, θα πάρουμε ξανά όταν διασπάσουμε ανοδικά το προηγούμενο υψηλό των 837 περίπου μονάδων.

Ο στόχος των 863 μονάδων παραμένει σε εξέλιξη.

Συμπέρασμα : Το ελληνικό χρηματιστήριο, μετά από το μεγάλο ράλι που έγινε τις προηγούμενες μέρες, δείχνει ότι θέλει να πάρει ανάσες. Αυτό είναι κάτι απόλυτα λογικό, αρκεί να παραμείνουμε πάνω από το όριο των 800 μονάδων. Ο τζίρος θα παίξει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του επενδυτικού κλίματος τις επόμενες μέρες. Ακόμη και μια οπισθοχώρηση προς τη ζώνη 780-785, δεν θα χαλάσει καθόλου τα ανοδικά βήματα του ΓΔ.

Βέβαια, το καλύτερο απ’ όλα θα ήταν ο ΓΔ να ξαποστάσει ακόμη μια μέρα και μετά να δοκιμάσει για υψηλότερα νούμερα. Όμως αυτό θα εξαρτηθεί αποκλειστικά και μόνο από τον ημερήσιο τζίρο.

Τα δημοσιονομικά νέα, σε αυτή τη φάση της αγοράς, δεν βοηθούν ιδιαίτερα, καθώς οι αυξημένες παροχές τον τελευταίων μηνών, τείνουν να εξαφανίσουν το πρωτογενές πλεόνασμα και να ξαναβάλουν την οικονομική πορεία της χώρας σε νέες περιπέτειες.

Πιθανό σενάριο για έως και την Κυριακή των εκλογών, η δημιουργία μιας βραχυπρόθεσμης ζώνης ανάπαυλας, με πάνω εύρος την περιοχή 850-863 και κάτω εύρος τη ζώνη των 800 μονάδων.

Καλημέρα με υγεία σε όλους..

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *