Χωρικός Χωρίς σχόλια

Το δύσκολο σε μια πτωτική αγορά, δεν είναι πότε θα βρεθεί ο πυθμένας, αλλά πότε ο επενδυτής θα αποφασίσει ότι τα νούμερα στα οποία έχουν φτάσει οι μετοχές, είναι ικανά να «γεννήσουν» υπεραξίες.

Η εβδομάδα που θα διανύσουμε, έχει πολλές πιθανότητες να είναι εβδομάδα πυθμένα.

Στο παρακάτω γράφημα μπορούμε να δούμε ορισμένα στοιχεία που θα ενισχύσουν αυτή την άποψη

Σε πρώτη φάση βλέπουμε τους ημερήσιους ταλαντωτής ορμής να έχουν φτάσει σε υπερπουλημένα επίπεδα.

Στην συνέχεια μπορούμε να δούμε την επαναπροσέγγιση της γραμμής τάσης Α, την οποία την είχαμε διασπάσει ανοδικά και πάμε τώρα για την επιβεβαίωση της.

Επίσης, στο παρακάτω γράφημα μπορούμε να δούμε την επόμενη σοβαρή ζώνη στήριξης 689-706

την οποία και λόγω της κακής συγκυρίας των ξένων δεικτών, αλλά και λόγω της πτωτικής διάσπασης της ζώνης 725-731, την οποία την είχαμε ορίσει σαν stop long, θα μπορούσαμε άνετα να την επισκεφτούμε εντός της εβδομάδας.

Συμπέρασμα : Η αγορά βρίσκεται στο όριο να χάσει τη μακροπρόθεσμη ανοδική της ορμή. Η πτωτική διάσπαση της ζώνης 725-731 θα φέρει σοβαρές αναταράξεις στην αγορά, καθώς πιθανή παραμονή του ΓΔ κάτω από αυτά τα νούμερα, θα ενεργοποιήσει νέα stop long. Η αγορά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπερβεί πτωτικά τις 706 μονάδες, γιατί θα δημιουργηθεί νέος χαμηλότερος πυθμένας, όπως μπορούμε να δούμε στο παραπάνω γράφημα. Η δημιουργία χαμηλότερου πυθμένα στην παρούσα φάση της αγοράς, θα επιβαρύνει αρκετά σε τεχνικό επίπεδο, τον ΓΔ.

Το ελληνικό χρηματιστήριο επηρεαζόμενο τόσο από τις εγχώριες εκλογές, όσο και από τις διεθνής εξελίξεις, παρουσιάζει προβλήματα οικονομικής αρρυθμίας.

Η αυξημένη ρευστότητα είναι το όπλο σε τέτοιες κρίσιμες ώρες.

Στο καλό σενάριο, η αγορά θα πρέπει να αποφασίσει το αργότερο μέχρι αύριο να αντιδράσει ανοδικά και να κρατήσει τα επίπεδα των 720-730 μονάδων.

Στο κακό σενάριο, η αγορά συνεχίζει την πτωτική της πορεία προς  τις 706 μονάδες όπου και τις τέμνει πτωτικά βάζοντας τον ΓΔ σε μεγάλες περιπέτειες.

Στο σενάριο ισορροπίας  η αγορά κάνει ταλάντωση ανάμεσα στο 706-722, έως ότου τελειώσουν οι εκλογές και ανάλογα το αποτέλεσμα παίρνει και την ανάλογη τάση.

Καλημέρα σε όλους με υγεία..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *