Χωρικός Χωρίς σχόλια

Η εβδομάδα που μας πέρασε, μπορεί να μην έκρυβε τις συγκινήσεις  των προηγούμενων εβδομάδων, αλλά δεν μας άφησε και επενδυτικά αδιάφορους.

Σημαντικότερο όλων, ήταν οι αντοχές που έδειξε ο ΓΔ, καθώς όχι μόνο δεν παραβιάστηκαν τα stop long, αλλά κλείσαμε κοντά και στα υψηλά της εβδομάδας, κάτι που στην παρούσα φάση κρίνεται αρκετά θετικό.

Θα κρατήσουμε ένα μικρό ενδοιασμό, για το γεγονός ότι την Παρασκευή που μας πέρασε είχαμε και το κλείσιμο του πρώτου ημερολογιακού τριμήνου του έτους, όπου σε κάποιες αντίστοιχες περιπτώσεις παρατηρούνται «περίεργα φαινόμενα».

Κατά τα άλλα τώρα, η αγορά μας έδειξε ότι το ψυχολογικό όριο των 700 μονάδων παρέμεινε ανέπαφο, καθώς μόνο μία φορά φτάσαμε στις 706 μονάδες, με την παραμονή μας σε αυτά τα επίπεδα να περιορίζεται ενδοσυνεδριακά..

Τι έγινε όμως στην εβδομάδα που μας πέρασε;

Οι ταλαντωτές ορμής, με τις πτωτικές αποκλίσεις που είχαν παρουσιάσει από την προηγούμενη εβδομάδα, οδήγησαν την αγορά σε πλάγιο διορθωτικό κυματισμό, χωρίς να καταφέρουν για την ώρα, να «πείσουν» τους πωλητές για κάτι περισσότερο. Το σενάριο αυτό, ήταν ότι καλύτερο για την αγορά, ειδικά στα τρέχουσα επίπεδα στα οποία εξελίχτηκε, καθώς η αγορά απορρόφησε τις πιέσεις που παρουσιάστηκαν από τους πωλητές, χωρίς όμως να ζοριστεί τεχνικά.

 

Αν αυτό που είδαμε στην συνεδρίαση της Παρασκευής, δεν οφείλεται σε τεχνικές παρεμβάσεις λόγω κλεισίματος τριμήνου, τότε η τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται αρκετά ενδιαφέρουσα..

Στο παρακάτω εβδομαδιαίο γράφημα, βλέπουμε την κούπα με το χερούλι του ΓΔ, με την ζώνη του χερουλιού να αποτελεί την πλάγια συσσώρευση του ΓΔ εντός της μεγάλης ζώνης 689-731 που είδαμε στο παραπάνω ημερήσιο γράφημα.

Νέο τεχνικό σήμα αγοράς, τόσο σε ημερήσιο κλείσιμο πάνω από τις 725 μονάδες, όσο και σε πιθανή υπέρβαση των 731 μονάδων ενδοσυνεδριακά.

Συμπέρασμα : Θετικό στοιχείο για την εβδομάδα που μας πέρασε, η διακράτηση των stop long, όπως αυτά τα είχαμε ορίσει από την προηγούμενη Δευτέρα. Επίσης θετικό στοιχείο το κλείσιμο του ΓΔ στα υψηλά της εβδομάδας, έστω και αν αυτό πιθανόν να περιλαμβάνει και το τρίμηνο «window dressing» (τεχνικό «φτιάξιμο» του ΓΔ λόγω κλεισίματος ημερολογιακού τριμήνου). Ανεβάζουμε λίγο τo βραχυπρόθεσμο stop long στις 706 μονάδες, με το μεσοπρόθεσμο να παραμένει στις 689 μονάδες.

Καλημέρα σε όλους, καλή εβδομάδα και καλό μήνα με υγεία..

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *