Χωρικός Χωρίς σχόλια

Η αρχή έγινε στη χτεσινή συνεδρίαση και αυτό που μένει να δούμε στην συνέχεια είναι μια κίνηση προς τις 863 μονάδες και υπέρβαση αυτών.

Η αγορά παρά το θετικό της πρόσημο, δεν κατάφερε να πλησιάσει το μέσο όρο του ημερήσιου τζίρου της, μένοντας κοντά στα 50 εκ. ευρώ.

Στη σημερινή ή στην αυριανή συνεδρίαση θα πρέπει η αγορά να κάνει υπέρβαση των 856 μονάδων (πρόσφατο υψηλό) σε πρώτη φάση και να μείνει πάνω από εκεί, διαφορετικά θα δημιουργηθεί πρόβλημα.

Αυτό που θα μας άρεσε βέβαια περισσότερο απ’ όλα και αυτό που θα έδινε ένα νέο ανοδικό βηματισμό στην αγορά, είναι η υπέρβαση των 863 μονάδων σε ημερήσια κλεισίματα και η αυτόματη στόχευση του ΓΔ προς τα προηγούμενα υψηλά του περασμένου έτους, στην περιοχή των 896 μονάδων.

Όπως έχω αναφέρει ξανά στο παρελθόν, η κίνηση του ΓΔ πάνω από τις 896 μονάδες, θα σηματοδοτήσει το τέλος του πτωτικού κύκλου των τελευταίων 4,5 χρόνων και το άνοιγμα ενός νέου ανοδικού κύκλου προς τα υψηλά του 2014, ή αλλιώς προς τις 1380 μονάδες.

Να θυμάστε πάντα την σημαντικότητα των 896 μονάδων, καθώς με την υπέρβαση του ορίου αυτού, θα δημιουργηθεί μια νέα υψηλότερη κορυφή σε επίπεδο 4ετιας, κάτι το οποίο σε συνδυασμό με τους υψηλότερους πυθμένες που έχει δημιουργήσει ο ΓΔ την ίδια χρονική περίοδο, όπως μπορούμε να δούμε στο παρακάτω εβδομαδιαίο γράφημα,

δίνει όλες τις προϋποθέσεις για μια κίνηση με υπόβαθρο και διάρκεια.

Συμπέρασμα :  Είναι απόλυτα λογικά το κόμπιασμα που κάνει ο ΓΔ τις τελευταίες 3 εβδομάδες ανάμεσα στην ζώνη 810-856, καθώς πρέπει να πάρει αποφάσεις που θα του αλλάξουν την επενδυτική του φιλοσοφία. Η εκλογική αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής, ασφαλώς και είναι ο βασικότερος παράγοντας που αυτή τη στιγμή μπορεί να επηρεάσει το ελληνικό χρηματιστήριο. Οι χρηματιστηριακές αγορές πάντα βασίζονται στη σταθερότητα για να μπορέσουν να αναρριχηθούν σε υψηλότερα επίπεδα. Η σταθερότητα και η διαχρονικότητα μιας κυβέρνησης, είναι αυτό που θα βοηθήσει την αγορά να κάνει την υπέρβαση των 896 μονάδων που εναγωνίως ψάχνει. Η τεχνική ανάλυση σε τέτοιες περιόδους, μπορεί να υποστεί στρέβλωση, καθώς η ψυχολογία μπορεί να αποτελέσει τον μεγάλο προεξοφλητικό παράγοντα για την επόμενη κίνηση του ΓΔ.

Επειδή δεν είμαστε λοιπόν σε θέση να μαντέψουμε το αποτέλεσμα των εκλογών, θα αρκεστούμε να ακολουθήσουμε τα ανοδικά πατήματα των 863 και 896 μονάδων, προσθέτοντας απλά στα παραπάνω νούμερα, τις 809 μονάδες σαν επίπεδο stop long.

Η αγορά θα μας δείξει τον δρόμο σύντομα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από σημαντικές εξελίξεις..

Απλά θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μερικές μέρες ακόμη.

Καλημέρα σε όλους με υγεία..

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *