Χωρικός Χωρίς σχόλια

Για άλλη μια φορά στην χτεσινή συνεδρίαση, οι αγοραστές πήραν τα ηνία στα χέρια τους, οδηγώντας τον ΓΔ σε θετικό κλείσιμο, καθώς ούτε τα υψηλά μερίσματα κορυφαίων δεικτοβαρών μετοχών όπως του ΟΤΕ και της ΕΕΕ κατάφεραν να τον κάμψουν..

Παρόλα αυτά όμως, η σημαντική αντίσταση των 896 μονάδων παρέμεινε ανέγγιχτη και αναμένουμε στην σημερινή και τελευταία συνεδρίαση πριν τις εκλογές, να δούμε τι πραγματικά έχουν υπόψιν τους οι επενδυτές.

Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο για την ελληνική χρηματαγορά αλλά και για ολόκληρη την ελληνική οικονομία.

Το χρηματιστήριο, με την πορεία του από τις ευρωεκλογές και μετά, δείχνει ξεκάθαρα ότι θέλει αλλαγή νοοτροπίας.

Η ανοδική κίνηση που φτάνει περίπου στα επίπεδα του 20% τον τελευταίο μήνα, οφείλεται καθαρά στην προσδοκία και πολύ λιγότερο στην μεταβολή κάποιων θετικών δεδομένων για την ελληνική οικονομία.

Το πραγματικό πρόσωπο του χρηματιστηρίου θα το δούμε τον επόμενο μήνα.

Μια μικρή εξαέρωση της αγοράς από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και μετά, όχι μόνο θα είναι καλοδεχούμενη, αλλά κρίνεται και απαραίτητη, για την αποσυμφόρηση των ταλαντωτών.

Συμπέρασμα :  Η αγορά θέλει και επιθυμεί να συνεχίσει το ανοδικό της σερί. Η παραμονή μας πάνω από το όριο των 896 μονάδων σε κλεισίματα, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για νούμερα αρκετά υψηλότερα. Βασικό δεδομένο στην μέχρι τώρα κίνηση του ΓΔ, η κατακόρυφη αύξηση του ημερήσιου τζίρου.

Καλημέρα σε όλους, με υγεία και καλή ψήφο !!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *